KépzéseinkSzakközépiskola[1411] Gépészet ágazat[412] Informatika ágazat[413] Rendészet ágazat[414] Közlekedés ágazatTovábbi információkSzakképesítésekSzakképzési ösztöndíjKözismereti képzésKépzéseink 2017/2018BeiskolázásHírek50 éves a GanzNévadóPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokTanfolyamokVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaSportGÖKSzülői munkaköz.TámogatókKözbeszerzésSzakmák éjszakájaHivatkozásokNyitóoldal
 
További weblapok Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganzszki.hu A gazdasági kultúra fejlesztésében mintaadó intérmény, referenciahely: ganzreferencia. ganzszki.hu GÖK Műszaki klub: muszakiklub. ganzszki.hu A Ganz Ábrahám Szakközépiskola könyvtárának honlapja: konyvtar. ganzszki.hu

Legutolsó frissítés:
2017. Dec. 4. 3:18
Jelenleg 3 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 535220Ezt az oldalt 7239 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 5799 volt.

Szakközépiskolai képzéseink

[414] Közlekedés ágazat

Belső kód Egyéb információ
414

Érettségi után (+1 év) az alábbi kimenet választható:

- Közúti közlekedésüzemvitel-ellátó

A képzés lehetőségei:

- Felkészítés a felsőfokú szakirányú továbbtanulásra (főiskola, egyetem)
- belügyi rendészeti ismeretek és katonai alapismeretek fakultáció
További információk a szakközépiskolai képzésekről. (adategyeztetés, felvétel, stb.)

A közúti közlekedésüzemviteli-ellátó alkalmazza a közlekedésüzemvitel általános előírásait: ismeri és alkalmazza a menetdíjtáblázatokra, menetjegyekre és utazási igazolványokra vonatkozó szabályozást, a poggyászmegőrzésre és a biztosításra (utas-, balesetbiztosítás, poggyászbiztosítás) vonatkozó szabályokat.

Ismeri és betartatja az utasokra vonatkozó szabályokat a személyszállítás területén, menetjegyet értékesít, ellátja az adminisztrációs és elemzési feladatokat.

Elvégzi, irányítja az okmányok elkészítését, kitöltését, ellátja és betartatja a munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat és feladatokat, az oktatási feladatokat, folyamatosan bővíti szakmai ismereteit, továbbképzi önmagát.

Folyamatosan bővíti munkaterületére vonatkozó ismereteit, továbbképzi önmagát, részt vesz a továbbképzéseken, a dolgozók munkahelyi képzésében.

Menetjegy-ellenőri feladatai során: részt vesz az éves menetrendi módosítások előkészítésében, ügyel a veszélyes áruk és különleges küldemények, csomagok szállításának szabályaira. Járattörlés esetén gondoskodik az utasok és áruk további sorsáról, menetjegyet kezel.

Részt vesz a forgalombiztonsági, áru- és utas biztonsági feladatokban, közreműködik a követelések érvényesítésében, a reklamációs ügyek intézésében.

Végzi a közlekedés-üzemvitel logisztikai feladatait: ajánlatokat készít, reklámokat tervez, bemutatókat szervez, kapcsolatot épít és tart a partnerekkel. Alkalmazza a verbális és nonverbális kommunikációs csatornákat, a PR szabályokat, felhasználja az imázs és good-will előnyeit.

Alkalmazza idegen nyelven az üzleti levelezés szabályait és a szakmai kifejezéseket. Előkészíti a fuvarozási, illetve szállítmányozási feladatot, az előkészítés során figyelembe veszi a hazai és nemzetközi jogi szabályozást.

Elemzések alapján ajánlatokat készít, előkészíti a belföldi, nemzetközi feladatok ellátását, figyelembe veszi az egyes közlekedési ágazatok előnyeit a tervezés során.

Kiválasztja a fuvarparitást és a fizetési módot a külkereskedelmi ügyletek ismerete alapján.

Alkalmazza a logisztikai ismereteket a tervezés során, részt vesz az árutovábbítási technológiák kidolgozásában. Kiválasztja az áru továbbításához a legalkalmasabb fuvarozási eszközt, szükség szerint megtervezi az útvonalat, megköti a bérbeadási szerződéseket a fuvareszközre vonatkozóan.

Alkalmazza az áruk különleges kezelésére, a veszélyes áruk tárolására, szállítására vonatkozó szabályokat. Részt vesz a menetrendszerinti helyi és helyközi feladatok szervezésében, irányításában, a különjáratok és a menetrendszerinti feladatok szervezésében, irányításában.

Kereskedelmi és fuvarozási információk alapján koordinálja a fuvareszközök mozgását. Értesíti a címzettet a küldemény megérkezéséről, teljesíti a küldemény kiszolgáltatását.

Gondoskodik a fuvarozási határidő betartásáról és betartatásáról, intézkedik késedelmes teljesítés, fuvarozási akadály esetén. Intézkedik, eljár kiszolgáltatási akadály, árukárok esetén.

Gondoskodik az engedélyek érvényességéről, nyilvántartja és kezeli a fuvarozási okmányokat, az üzemeltetési engedélyeket.

Részt vesz az árképzési és díjszámítási feladatokban, alkalmazza a rakodási tevékenységre vonatkozó díjszámítást, ellenőrizni tudja a megbízó fizetési képességét, részt vesz a tevékenység és a gazdálkodási eredmények elemzésében.

Részt vesz a közúti fuvareszköz műszaki, biztonsági ellenőrzésében, irányításában, a közúti fuvareszközök javítási feladataiban, ellenőrzi, és a gépkocsivezetőnek kiadja a fuvarokmányokat, gépjárműveknél hibaelhárítási, beszabályozási és karbantartási műveleteket elvégeztet.

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:2017/2018KEHOP-5.2.11-16-2016-00023Szakmák éjszakájaKépzéseink 2017/2018Koller Nándor Matematika és Informatika VersenyKözösségi szolgálatos szerződésekVersenyeredményekIskolaújságIngyenes Office 365Történelmi filmajánlóECDLAutósiskolaKépzéseink
További hirdetések...
Legújabb videó:
Egészségnap diákoknak (www.zegtv.hu)Legújabb képgalériák:
Ganz_Piknik
Szikraforgácsoló átadó HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:Techtogether Junior Zalaegerszeg pályaorientációs rendezvény
2016. Jan. 8. (Péntek)
Felhívás a 2016-os Helikon Ünnepségekre
2015. Dec. 14. (Hétfő)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 27.
Telefonszámunk:
06-92 596-372
E-mail címünk:
info@ganzszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SzC azonosító:
202104
Alapítvány adószámai: Ganz Ábrahám Diákalapítvány 18955400-1-20