KépzéseinkSzakközépiskola[1411] Gépészet ágazat[412] Informatika ágazat[413] Rendészet ágazat[414] Közlekedés ágazatTovábbi információkSzakképesítésekSzakképzési ösztöndíjKözismereti képzésKépzéseink 2017/2018BeiskolázásHírek50 éves a GanzNévadóPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokTanfolyamokVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaSportGÖKSzülői munkaköz.TámogatókKözbeszerzésSzakmák éjszakájaHivatkozásokNyitóoldal
 
További weblapok Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganzszki.hu A gazdasági kultúra fejlesztésében mintaadó intérmény, referenciahely: ganzreferencia. ganzszki.hu GÖK Műszaki klub: muszakiklub. ganzszki.hu A Ganz Ábrahám Szakközépiskola könyvtárának honlapja: konyvtar. ganzszki.hu

Legutolsó frissítés:
2017. Dec. 4. 3:18
Jelenleg 7 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 535217Ezt az oldalt 10050 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 7543 volt.

Szakközépiskolai képzéseink

[412] Informatika ágazat

Belső kód Egyéb információ
412

Érettségi után (+1 év) az alábbi kimenet választható:

- CAD-CAM informatikus

- Informatikai rendszergazda

A képzés lehetőségei:

- Felkészítés a felsőfokú szakirányú továbbtanulásra (főiskola, egyetem)
- belügyi rendészeti ismeretek és katonai alapismeretek fakultáció
További információk a szakközépiskolai képzésekről. (adategyeztetés, felvétel, stb.)

CAD-CAM informatika

   
  
   

A CAD-CAM informatikus szakképesítés jelenleg az egyik legkeresettebb hiányszakma Magyarországon és Európában egyaránt, lámpással kell keresni a CNC gépeket programozni, beállítani jól tudó szakembereket, holott ez a terület a gyártás, az ipar területén a legszélesebb körben elterjedt, autógyártástól kezdve a különböző célgépek gyártásáig, mindenhol szükség van jól képzett programozókra, akik már az informatikai fejlesztőknél is magasabb fizetésekért kelnek el, versengenek értük a kisebb-nagyobb cégek.

Az ágazati képzésünkben érettségizett tanuló Számítógépes rendszerkarbantartó munkakör betöltésére válik alkalmassá. De a sikeres érettségi- és technikusi vizsga után szakirányú továbbtanulás is lehetséges (főiskola, egyetem).

CAD-CAM

   
  
   

A CAD-CAM (= számítógéppel segített tervezés és gyártás) informatikus elvégzi az alkalmazott CAM - program installálását, CAD - rendszerből átveszi CAM - rendszerbe a 2D/3D geometriai adatokat, kezeli a CAM - szoftvert, értelmezi a kapott CNC-programot, továbbá CNC-programot ír.

Teszteli a CAM-rendszerrel elkészített CNC programot, kezeli a CNC-gépeket, szerszámot mér be, munkadarabot tájol CNC-gépen. CNC-s technológiai dokumentációt készít. Meghatározza a megmunkálandó alkatrész adatait, a megmunkálási folyamatot. Gyártási eljárásokat választ. Működteti az automatizált berendezéseket, felügyeli az automatizált berendezéseket, részt vesz a marketing terv elkészítésében, a szakmai és üzleti tárgyalások előkészítésében, lebonyolításában.

Elkészíti és naprakészen tartja a termékhez tartozó műszaki és marketing jellegű, nyomtatásra kerülő dokumentációkat.

Felhasználja egy korszerű kiadványszerkesztő program főbb szolgáltatásait, tipográfiai és grafikai tervezést végez. Előadást, megbeszélést, tárgyalást tart.

   
  
   

Felügyeli a feladatok végrehajtását. Megtervezi a rendszer elemeit (tartalmi és formai elemek) azok funkcióit és működését. Rendszert/alkalmazást fejleszt.

Értelmezi a műszaki rajzi szabványokat, felvételi vázlatot, kitűzési vázrajzot készít CAD-programmal. Parametrikus testmodellezést alkalmaz. CAD-program egyedi és hálózatos telepítését elvégzi.

Elkészíti CAD-programmal a szakterületén előforduló síkbeli rajzokat, CAD-program segítségével modellezi a térbeli elemeket, CAD-program segítségével összeállításokat modellez, műszaki dokumentációkat készít, CAD-adatokat más rendszerekkel megosztja (import/export), CAD-adatokat közzéteszi.

Rész-szakképesítése: számítógépes műszaki rajzoló

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:2017/2018KEHOP-5.2.11-16-2016-00023Szakmák éjszakájaKépzéseink 2017/2018Koller Nándor Matematika és Informatika VersenyKözösségi szolgálatos szerződésekVersenyeredményekIskolaújságIngyenes Office 365Történelmi filmajánlóECDLAutósiskolaKépzéseink
További hirdetések...
Legújabb videó:
Egészségnap diákoknak (www.zegtv.hu)Legújabb képgalériák:
Ganz_Piknik
Szikraforgácsoló átadó HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:Techtogether Junior Zalaegerszeg pályaorientációs rendezvény
2016. Jan. 8. (Péntek)
Felhívás a 2016-os Helikon Ünnepségekre
2015. Dec. 14. (Hétfő)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 27.
Telefonszámunk:
06-92 596-372
E-mail címünk:
info@ganzszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SzC azonosító:
202104
Alapítvány adószámai: Ganz Ábrahám Diákalapítvány 18955400-1-20