KépzéseinkBeiskolázásHírek50 éves a GanzNévadóPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokTanfolyamokVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaSportGÖKSzülői munkaköz.TámogatókKözbeszerzésSzakmák éjszakájaHivatkozásokNyitóoldal
 
További weblapok Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganzszki.hu A gazdasági kultúra fejlesztésében mintaadó intérmény, referenciahely: ganzreferencia. ganzszki.hu GÖK Műszaki klub: muszakiklub. ganzszki.hu A Ganz Ábrahám Szakközépiskola könyvtárának honlapja: konyvtar. ganzszki.hu

Legutolsó frissítés:
2017. Dec. 4. 3:18
Jelenleg 6 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 451045Ezt az oldalt 3375 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 1808 volt.

2017. április 21.

Tervezett programok

 

Zalaegerszegi SZC Ganz Ábrahám Szakgimnáziuma

 

program megnevezése

Rendőrségi fegyverzettechnikai bemutató magyarázatokkal, interaktív formában.

program leírása

A magyar rendőrség által- akár a mindennapok, akár különleges alkalmakkor- használt  fegyverzettechnikai felszerelés bemutatása rendőrtisztek, rendőr tiszthelyettesek bevonásával (lőfegyverek, kényszerítő eszközök, tömegoszlató eszközök, különböző testvédő felszerelések…)

fénykép

 

program megnevezése

Rendőrségi intézkedési eljárások, módszerek, önvédelmi fogások

program leírása

Különböző rendőrségi intézkedési eljárások,   módszerek bemutatása az érdeklődők bevonásával, eltérő, az életben bármikor előforduló helyzetek szimulálása, önvédelmi fogások bemutatása, gyakoroltatása.

fénykép

 

program megnevezése

Az iskolánkban működő, ágazati szaknyelvi képzés bemutatása, játékos formában, egy 20-25 perces mintaóra keretében

program leírása

Bemutató minióra: kezdés warm up feladattal, a nálunk tanulható szakmák kártyákkal való ismertetése kb. 5percben, majd az óra további részében a résztvevők feldolgozzák a vetített diákon szereplő szakszókincset, párbeszédeket, szakmai szövegeket a tanárok segítségével. A mintaóra végén teszteljük a tanított szókincset pl. rejtvény formájában (fénymásolatok). Apró ajándékokkal jutalmazzuk az ügyes diákok munkáját.

fénykép

 

program megnevezése

Mindenkiből lehet programozó. Programozzuk LEGO robotot!

program leírása

Ismerkedés a LEGO cég által gyártott programozható robottal. A programon részt vevők nem csak megnézhetik a robot működését, hanem saját maguk írhatnak is rá programokat, amit ki is lehet próbálni. Az általuk programozott robot működését meg is örökítjük.

fénykép

 

program megnevezése

Bűnügyi laboratóriumi vizsgálatok bemutatása és gyakorlása

program leírása

Rendészeti ágazathoz kapcsolódó "bűnügyi labor vizsgálatok" Helyszíni szemle során alkalmazott nyomrögzítési lehetőségek bemutatása, lábnyomok, keréklenyomatok rögzítése, ujjlenyomatok rögzítése és elemzése, vér és fehérjenyomok kimutatási lehetőségei.   

fénykép

 

program megnevezése

Bus driver szimuláció. Milyen feladatai vannak egy autóbuszvezetőnek?

program kódja

G006

program leírása

Milyen feladatai vannak egy autóbuszvezetőnek? Ismerd meg, mit végez az autóbuszvezető menet közben! Tudtad, mennyi mindenre kell egyszerre figyelnie? Te meg tudnád mindezt csinálni? Teszteld magad!

fénykép

 

program megnevezése

Logisztika, járműpark nyomonkövetése, mozgásuk tervezése

program leírása

Milyen módszerekkel lehet egy autóbusz, személy- és tehervonat pozícióját meghatározni, útvonalát nyomon követni? Ismerd meg a logisztikusok munkáját! Tervezz útvonalat, ellenőrizd a járművek kihasználtságát!

fénykép

 

program megnevezése

Forgácsolás, szerelés, mérés „Ahol a gépészet kezdődik…”

program leírása

Kipróbálhatod szerszámgépeinket, eszközeinket a gépész-tanműhelyben. Szakoktatóink segítségével gyárts le egyszerűbb alkatrészeket, majd szereld össze bonyolultabb termékké! Az elkészült munkádat haza is viheted!

fénykép

 

program megnevezése

CNC-szimuláció Ismerd meg a legkeresettebb szakmák egyikét

program leírása

Ismerd meg a gépgyártás egyik legkeresettebb területét, a CNC világát! Kóstolj bele a CNC programírás rejtelmeibe! A CNC szimulációs program segítségével kipróbálhatod a megírt CNC kódot a virtuális térben. A programmal több, az iparban használt vezérlő szimulálása lehetséges.

fénykép

 

program megnevezése

3D technológia alkalmazása a gépészetben. 3D rajzolás, szkennelés, nyomtatás

program leírása

Gyere el hozzánk, és ismerd meg a 3D gyártás bűvös világát! Modellezz számítógépen mérnök-tanárainkkal! Hogyan lehet egy tárgyról reprodukciót készíteni? 3D szkennelés, nyomtatás egy rendszerben! Ismerd meg a jövő technológiáját!

fénykép

 

 

program megnevezése

Anyagvizsgálati mérések, bevezetés az anyagtudományokba

program leírása

"Ami mérhető, mérjük meg, ami nem mérhető, tegyük mérhetővé!" Milyen "kemény" egy anyag? Mitől függ az anyag keménysége? Mekkora törési munka kell az anyag eltöréséhez? Hogyan lehet ezeket megmérni? Választ kapsz, ha eljössz mérőlaborunkba, ahol tanári segítséggel Te is megmérheted az anyag jellemzőit!

fénykép

 

program megnevezése

Szabadalakító kovácsolás. Hogyan alakítható a fém?

program leírása

A kovácsolás ősi foglalkozás! Hogyan dolgoztak a patkoló kovácsok? Esetleg a fegyverkovácsok munkája érdekel? Gyere és készíts szerencsepatkót, vagy más, számodra érdekes formát! Az elkészült alkatrészt haza is viheted!

fénykép

 

program megnevezése

Találd ki, hogy ki vagyok!

program leírása

A puzzle kép kirakását követően ismerd fel kit látsz a képen, milyen kapcsolata van az irodalommal, történelemmel és egyes szakmákkal! A megfejtéshez további információkat a kvízkérdésekre adott helyes válaszok után kapsz.

fénykép

 

program megnevezése

Játékos robotok, robotos játékok. Robotok a mindennapokban

program leírása

A robotok életünk minden színterén jelen vannak: az oktatásban, az iparban, a közlekedésben, a gyógyászatban, a kutatásban, a szórakoztató iparban, a háztartásokban. Ismerd meg a működésüket, a robottechnika alapelveit!

fénykép

 

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:2017/2018KEHOP-5.2.11-16-2016-00023Szakmák éjszakájaKépzéseink 2017/2018Koller Nándor Matematika és Informatika VersenyKözösségi szolgálatos szerződésekVersenyeredményekIskolaújságIngyenes Office 365Történelmi filmajánlóECDLAutósiskolaKépzéseink
További hirdetések...
Legújabb videó:
Egészségnap diákoknak (www.zegtv.hu)Legújabb képgalériák:
Szikraforgácsoló átadó
Végzős osztályok HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:Techtogether Junior Zalaegerszeg pályaorientációs rendezvény
2016. Jan. 8. (Péntek)
Felhívás a 2016-os Helikon Ünnepségekre
2015. Dec. 14. (Hétfő)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 27.
Telefonszámunk:
06-92 596-372
E-mail címünk:
info@ganzszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SzC azonosító:
202104
Alapítvány adószámai: Ganz Ábrahám Diákalapítvány 18955400-1-20