KépzéseinkBeiskolázásHírek50 éves a GanzNévadóPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokTanfolyamokVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaIskolaújságRólunk írtákSuliTVÖkoiskola hírlevélSportGÖKSzülői munkaköz.TámogatókKözbeszerzésSzakmák éjszakájaHivatkozásokNyitóoldal
 
További weblapok Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganzszki.hu A gazdasági kultúra fejlesztésében mintaadó intérmény, referenciahely: ganzreferencia. ganzszki.hu GÖK Műszaki klub: muszakiklub. ganzszki.hu A Ganz Ábrahám Szakközépiskola könyvtárának honlapja: konyvtar. ganzszki.hu

Legutolsó frissítés:
2017. Dec. 4. 3:18
Jelenleg 7 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 537016Ezt az oldalt 61298 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 30582 volt.

Iskolaújság

Az istennő nyomában 2.

2011. Jan. 17. 11:34

Az istennő nyomában
    2. rész   

     Fura álmok gyötörték Darrent. Még mindig ott csengtek az ártatlanok sikolyai a fülében. A tűz sercegése, az épületek morajlása, ahogy romba dőlnek a kegyetlen papok keze alatt. Hosszú éjszaka volt, ám elmúlt. Napfény szűrődött be a függöny mögül. Darren verejtékezve ébredt fel. Az alsó szinten mozgolódásra lett figyelmes. Már javában élt a kocsma, így azon gondolkodott, mennyi idő lehet. Miután felöltötte öltözékét, leindul a földszintre. Egyből rájött, hogy a kocsmatöltelékek témája a megtámadott karaván volt. Vuluf szája hamar eljárt.
   
- Tűzlabdák csaptak le mindenhonnan, szorosan fogtam a fejszém nyelét, de nem láttam sehol az ellent, mígnem mellettem csapódott be egy. Egy ponyva alá bújtam, ekkor szorítani kezdett a mellkasom…- mesélte a törp.
- Na de kik voltak a támadók? –kérdezte egy ősz hajú széles vállú férfi. Uniformist viselt, amin egy vörös madáralak volt. - Arkhold környékéről régóta elüldöztük a rabló bandákat! De ez nem is rablás, hanem pusztítás.
- Lordak papjai voltak! – szakította félbe a beszélgetést Darren a lépcsőfordulóból. – Ha akarjátok mindent részletesen, elmesélek!
- Sejtettem, hogy te is benne vagy szentfazék! – mondta Vuluf. –  Na meséld csak el szépen, hogy a sötét agyú papok , hogy merészelték megtámadni azt a karavánt, amin ÉN is utaztam. Miért nem maradtak a fenekükön, Vetmirilben?
- Nem tudom. Ilyesmit nem tudhatok.
- Gyere ifjú! Meghívlak egy italra, míg elmeséled. -szólította fel az ősz hajú férfi Darrent.
- Köszönöm. Azt elfogadnám. Majd felemelte a poharat és kortyolt belőle. – Szóval, már a vérengzés előtt pár nappal utaltak jelek arra, hogy valami nincs rendben. Isika, mely istennek én is hódol, temploma előtt Lordak papjai vonultak fel. Sőt az egész városban felvonulást rendeztek. Arcukat csuklyák takarták, mintha el akarnának bújni a nép elől. Éppen a papi szállásomon aludtam, mikor kiáltásokat halottam. És ekkor kezdődött minden. Három teljes napig folyt, és Lordak papjai nemhogy gyengültek volna, erejük inkább fokozódott. Mint egy isten követője, azt vettem észre, hogy Lordak támogatja követőit. És biztos vagyok benne, hogy Isika is, de valamiért elvesztünk.
- Mond csak kölyök, te paplovag vagy?- vágta közbe a férfi, miután felhajtotta az italát.
- Nos, csak tanonc vagyok. Isika védelmező kezei alatt.
- Szerintem, meginoghatott a hited. Gondolom sok borzalmat láttál.
- Láttam én, a biztos. De fogalmam sincs, hogy miért hagyták menekülni az ártatlanokat. Én azt hittem, csak az ellenkező isten papjaival háborúznak.
- Hát, mindenesetre minket csak a karaván eset érint, míg nem hívják segítségül a hadsereget.
Az ősz férfi felállt, majd egy nyikordulás kíséretében, betolta a széket.
- Most mennem kell. Viszlát.
Nagy méltóságteljes léptekkel hagyta el a fogadót. A fiatal hölgyek kigúvadt szemekkel figyeltek a körübelül 50 év körüli férfi után.
- Te! Ki volt ez? – hajolt közelebb Darren, Vulufhoz.
- Te tód ki a képedet az én arcombul! – rivallt rá a törp. Majd mérgesen a fiú szemébe nézett, aztán elvigyorodott.- Ne félj kölyök! Bújjá csak ide! Szóval azt kérded, ki vót ez? Höhh, ő itten a vezető, Merk Fényeskard. Ő felelős Arkholdért. Egy rendet vezet, melynek neve a Vörös Sas. Ez egy harcosokból álló rend.
- Tényleg? Akkor gondolom, várhatunk tőle segítséget Vetmiril városához.
- Nem tudom kölyök.- rázta meg szakállát a törpe. Talán akkor, ha rendesebben beszélünk vele. De várjunk csak! Mi közöm nekem ehhez? Én elértem a célom, a többi a TE problémád.
- De Vuluf! Meghívtalak italra, és szállást is fizettem. Vagy nem?
- Öhh ja, deee…
- Legalább rábeszélhetnéd ezt a rendet, hogy segítsenek Vetmirilnek kiűzni a papokat, vagy legalább lecsillapítani őket. Akárhogy is még maradtak a városban ártatlanok, akik valamiért nem jöttek a karavánnal. Sőt a városi őrség még mindig harcol.
- Aztán én nem tehetek arrul, hogy nem voltak képesek a feneküket elhúzni idáig.
- Vuluf!- állt fel hirtelen Darren. Két kezével az asztalra támaszkodott. Még ülve is látszott a két fél közt a magasság különbség. De állva Darren félelmetesnek tűnt a törp számára.
- Jól van, jól van. Ne gyötörd magad. Emegyek és beszélek az öreg fejével. Meghát, én is tanúja vótam a karaván megtámadásának. Nemde?
- Köszönöm. Én viszont körülnézek egy kicsit a városba. Tessék!- dobott oda neki az asztalra egy kis pénzt. Csak úgy csörrent.- Nem italra adtam, hanem arra az esetre, ha előleget követelne Merk, rendben?
- Igen, igen. – egyezett bele a bozontos szakállú.

      Darren kilépett a fogadóból majd tett egy nagy sétát. Éppen piacnap volt. A város nyüzsgött a főtéren. Zene, tánc, kiáltozó árusok és mutatványosok szórakoztatták a népet.  Egy mágia bemutató is volt, mely elkápráztatta a fiatal paplovagot. De egy idő után kezdte zavarni a tömeg. Úgy döntött lemegy a dokkokhoz. Néhány ima elmormolása után, végigszemlélte a szűk utcát, amin éppen sétált. Régi kőépületekből állt. Ruhák voltak felaggatva a szárogató kötelekre, és úgy nézett ki, szegények lakhatják ezt a területet. De szegényednek elég bizarr volt.  Az épületeket barna színű zászlók tarkították, melyen egy fekete naphoz hasonló ábra volt. Mintha valaki vagy valakik területe lenne. Darren gyomra összeszűkült, mikor gyors lépteket hallott maga mögött, de mire hátra kapta volna a fejét, az ügyes kéz leterítette. Nos, pontosabba egy husáng.

További hírek

Örökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!

Tovább...

2015.4.7.

Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!

Tovább...

2015.4.7.

Szép, irodalom... szépirodalom...

Tovább...

2015.3.8.

Beugró döntő

Tovább...

2015.3.8.

Eredményes versenyzőink

Tovább...

2015.3.8.

Beugró

Tovább...

2015.2.8.

Szép, irodalom... szépirodalom...

Tovább...

2015.2.8.

A HIMNUSZ-SZÓZATMONÓ VERSENYRŐL

Tovább...

2015.1.27.

Magyarország és a hip-hop

Tovább...

2015.1.14.

Újra itt vagyunk!

Tovább...

2015.1.8.

A 11.D osztály öko lábnyoma

Tovább...

2012.2.22.

A páncélosok evolúciója

Tovább...

2011.12.6.

A (török) félhold nyomában

Tovább...

2011.3.16.

Ádámok és Évák

Tovább...

2011.3.16.

Beszélgetés Besenczi Árpáddal, a Hevesi Sándor Színház direktorával

Tovább...

2011.2.10.

Az istennő nyomában 4.

Tovább...

2011.2.9.

Az istennő nyomában 3.

Tovább...

2011.2.9.

Az istennő nyomában 1.

Tovább...

2011.1.12.

Zalaegerszegi downhill

Tovább...

2011.1.6.

Séta Program 2010 / 2011

Tovább...

2011.1.6.

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:2017/2018KEHOP-5.2.11-16-2016-00023Szakmák éjszakájaKépzéseink 2017/2018Koller Nándor Matematika és Informatika VersenyKözösségi szolgálatos szerződésekVersenyeredményekIskolaújságIngyenes Office 365Történelmi filmajánlóECDLAutósiskolaKépzéseink
További hirdetések...
Legújabb videó:
Egészségnap diákoknak (www.zegtv.hu)Legújabb képgalériák:
Ganz_Piknik
Szikraforgácsoló átadó HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:Techtogether Junior Zalaegerszeg pályaorientációs rendezvény
2016. Jan. 8. (Péntek)
Felhívás a 2016-os Helikon Ünnepségekre
2015. Dec. 14. (Hétfő)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 27.
Telefonszámunk:
06-92 596-372
E-mail címünk:
info@ganzszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SzC azonosító:
202104
Alapítvány adószámai: Ganz Ábrahám Diákalapítvány 18955400-1-20